Category Archives: Uncategorized

Ondt Geni vinner NGA Hype Awards

Filed under Uncategorized
Tagged as , , , , , ,

NGA Hype Award er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Game Awards og The Gathering. 10 spill deltok i konkurransen, av dem fikk fire finalister sjansen til å presentere spillene sine på Storscenen. Etter presentasjonene stemte TG publikummet på hvilket av spillene som så mest lovende ut og spillet med mest stemmer vant konkurransen.

1.plass – Evil Junior

Konkuransen ble vunnet av Evil Junior, er et klassisk adventure spill som blander håndtegnede 2D bakgrunner med 3D karakterer. I spillet møter du Bastian Morrissey, sønn av et ondt supergeni og elev ved Gloomcraft Akademiet, en prestisjetung skole hvor morgendagens onde genier utdannes. Teamet bak Evil Junior kaller seg Illuminatics og består av studenter fra NTNU og veteraner fra demoscenen. Spillet er basert på en egenutviklet spillmotor og i tillegg til å komme til PC og Mac vil det også være spillbart på Linux.

2.plass – Break a Leg

På andreplass kom Break a Leg, spillet som ble utviklet av en gruppe NITH studenter under Dare to be Digital Konkurransen i fjor sommer. Break a Leg er en kombinasjon av plattform spill og et racing spill hvor du styrer en robot som prøver å komme seg gjennom en bane full av hopp og hindringer så fort som mulig. Break a Leg er bygget med XNA rammeverket fra Microsoft.

3.plass – Planetary DefSys

Tredjeplass gikk til Planetary DefSys, et 3 dimensjonalt tower defence spill hvor du skal forsvare jorda mot angrep fra verdensrommet. Gruppen bak DefSys kaller seg Banjos in Space og består av studenter fra OPIM linjen ved Høyskolen i Hedmark som har jobbet med spillet som sitt avsluttende prosjekt. I likhet med Break a Leg er Defsys laget i XNA og kommer til Xbox 360 når det er ferdig.

Foredrag: spillbalanse, hjernestyrte spill og Augmented Reality

1,055
Filed under Uncategorized
Tagged as , , ,

Som nevnt tidligere hadde årets TG et økt fokus på kreative aktiviteter, blant høydepunktene var tre foredrag på storscenen med Simon McCallum, førsteamanuensis og leder for spillprogrammeringslinja på Høyskolen i Gjøvik. Temaene for foredragene var henholdsvis: Game Balance, Augmented Reality og Brain Controlled Computer Gaming. Videoopptak av foredragene ligger nå ute på TG sine video sider (og direkte på FTP) sammen med masse andre spennende videoer fra årets TG, inkludert hypnosesjov og foredrag fra Knut Jørgen Røed Ødegaard.

 • Video – Game Balance

  Video – Augmented Reality

  Video – Brain Controlled Games

 • Bilder fra TG (del2)

  381
  Filed under Uncategorized

  her er resten av bildene fra TG

  Bilder fra TG (del1)

  136
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , , ,

  har ikke hatt tid til å skrive så mye her fra TG, men jeg har tatt masse bilder. Her er noen av bildene jeg tok fra første halvdel av TG. Alle bildene er tilgjenglig under en Creative Commons lisens.

  1280

  Spillutvikling på TG

  379
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , , ,

  Årets største data begivenhet er i gang i Vikingskipet på Hamar. I år med et økt fokus på det kreative. Spillutvikling er selvfølgelig en del av det og spillutvikling.net er selvfølgelig på plass.

  Her følger en liste av spillutviklingsrelaterte aktiviteter på årets TG:
  (deler av teksten er hentet fra www.gathering.org)

  Torsdag 14.00 Hovedscenen – foredrag ” Brain Computer Gaming” med Simon McCullen

  Den menneskelige hjernen har en fantastisk evne til å tilpasse seg nye grensesnitt. Tankene våre ligger alltid foran før fingrene og armene våre rekker å reagere. Med utviklingen av grensesnitt koblet rett mot hjernen, f.eks the Emotiv EPOC, klarer vi å kontrollere maskiner med hjernen alene. Denne presentasjonen demonstrerer noe av potensialet som ligger i disse mulighetene for å bruke hjernesignaler i nye spill. Møt opp og se Emotiv EPOC i bruk og se at du endelig kan si “jeg kan drepe deg med tankene mine” og faktisk mene det!

  Fredag 14.30 Hovedscenen – foredrag ” Game Balance” med Simon McCullen

  Riktig balanse i spill er kritisk for at spill skal fungere i lengden. Dominante strategier fører raskt til at spill ikke lenger er moro. Denne presentasjonen tar for seg de to måtene å balansere spill på. Vi diskuterer psykologi bak vinnende strategier og hva spilldesignere gjr for å holde spillerne engasjert. Kom og opplev hemmelighetene bak stein-saks-papir strategi, og forstå hvordan balansen i spill kan hjelpe deg til å mestre det.

  Lørdag 15.00 Creative Lounge – Umami playtesting med Tumbleweed Interactive

  Det Hamar basert spillstudioet Tumbleweed Interactive kommer og viser frem PSN spillet sitt Umami i Creative Lounge. En unik sjanse til å prøve et av årets mest lovende Norske spill før det kommer ut.

  Lørdag 22.15 Hovedscenen – pressantasjon av NGA ”hype award” spillene

  I år kjører TG sin spillutvikling konkurranse i samarbeid med Norwegian Game Awards(som skal arrangeres senere i sommer). Laget som klarer å skape mest blest om spillet sitt vinner. For å gjøre det vil spillene bli presentert på hovedscenen lørdag klokken 22.15

  I tillegg er det selvfølgelig masse annet spennende som skjer. For mer utfyllende informasjon kan du sjekke kallenderen på www.gathering.org . Det er fullt mulig å kjøpe en dagsbilett og komme å besøke oss. Hvis ikke du har muligheten til det, så blir du nødt til å klare deg med mine sporadiske oppdateringer her på bloggen. Senere i dag skal jeg delta i TG sitt ”Crew for a day” program, så kanskje blir det også et par spillrelaterte oppdateringer på www.gathering.org i nær framtid.

  Dansk og Svensk succses i IGF finalen

  358
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , , , , ,

  I natt norsk tid ble vinnerne av fjorårets IGF konkurranse annonsert under den store prisutdelingen på årets Game Developers Confrance. The Indipendent Games Festival er den mest prestisjetunge prisutdelingen for uavhengige spillskapere verden over. Konkurransen er i kraftig veks og hadde i år over 170 søkere som før finalen i natt hadde blitt redusert til en håndfull finalister.
  Norges håp i finalen, det sjarmerende 2D platformspillet Owlboy, klarte dessverre ikke å nå helt til topps i kategorien Exelence in Visual Arts. De andre nordiske landene hadde derimot riklig grunn til å feire. Danmark og Sverige vant nemmelig 2 priser hver.

  Studenter fra Chalmers tekniska högskola vant prisen for beste studentspill med det flash-baserte puzzle/platform spillet Continuity, som kan spilles gratis på nettet her. Jonatan Söderström, også kjent som Cactus i spillmiljøet, stakk av med den nye ”Nuovo prisen” for spillet Tuning. I følge IGF sine nettsider skal Nuovo prisen hedre: “abstract, shortform, and unconventional game development which advances the medium and the way we think about games”. Cactus regnes av mange som en av pionerene når det gjelder slike abstrakte småspill så det er ingen overraskelse at han stakk av med prisen.

  Fra Danmark vant plattformspillet Limbo som etter planen skal komme ut til Xbox live Arcade i løpet av sommeren. Max the Magic Marker vant visjonsprisen som sponsen av Direct2Drive. En seier for Max the Magic Marker er ekstra hyggelig for Danmark siden det i tillegg til å være utviklet der også er basert på den danskutviklede spillmotoren Unity.

  Danmark og Sverigje fortsetter altså å gjøre det godt med sine indy spill. Her hjemme er alt vi kan gjøre å gi et klapp på skulderen til de norske bidragene(Owlboy, Umami og Break a Leg) som gjorde sitt beste og håpe på bedre hell i år. Så kan vi jo alltids trøste oss selv med våre 9 gullmedaljer fra årets Ol og viten om at danmark er den slappest vintersportsnasjonen i manns minne.

  Seumas McNally Grand Prize: Monaco, by Pocketwatch Games

  IGF Nuovo Award: Tuning, by Cactus

  Excellence in Visual Art:  Limbo, by PlayDead

  Excellence in Audio: Closure, by Closure Team

  Technical Excellence: Limbo, by PlayDead

  Excellence in Design: Monaco, by Pocketwatch Games

  Student Showcase Award: Continuity, by Ragtime Games

  IGF Mobile Best Game: Spider: The Secret Of Bryce Manor, by Tiger Style

  Audience Award: Heroes Of Newerth, by S2 Games

  D2D Vision Award: Max & The Magic Marker, by Press Play

  3 nye norske brettspill

  376
  Filed under Uncategorized
  Tagged as

  Få norske spill klarer å bryte gjennom på det internasjonale markedet, men denne vinteren har vi fått tre norskutviklede spill fra den nederlandske utgiveren White Goblin Games. Denne gangen er riktignok ikke snakk om dataspill, men heller gode gammeldagse brettspill. Spillene heter henholdsvis Rattus, Galapagos og Hotel Samosa. De to første er designet av ekteparet Åse og Henrik Berg som tidligere har laget spillet Oregon som kom ut i 2007. Hvis du vil vite mer om Rattus og Galapagos kan du lese dette intervjuet med Åse og Henrik på brettspillguiden.no. Hotel Samosa er laget av Kristian Amundsen Østby som også står bak brettspillet Phenomena, basert på Ruben Eliassen’s populære fantasi bøker. les beskrivelse av alle tre spillene her.

  Jeg har ennå ikke prøvd noen av spillene, men håper at jeg får muligheten nå til lørdag. Da skal Sandvika storsenter skal nemlig arrangere spilldag hvor det blir mulig å prøve ut samtlige av de nye spillene.

  Tid og sted: Norli Bokhandel, kl 13-16 13.03.10

  Nye tildelinger fra filmfondet

  830
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , , , , , , , , , ,

  Her er en oversikt over hvilke spill som har fått produskjonstøtte(eller lanseringstøtte) fra filmfondet for våren 2010.

  Flåklypa Grand Prix for DS – 1 mil(lanseringstøtte)

  Flåklypa til DS blir det første spillet som mottar penger fra den nye støtteordningen for spill-lansering. Spillet er et sammarbeidsprosjekt mellom Ravn studio AS og Caprino Games AS som også sto bak det populære PC spillet basert på Flåklypa universet.

  Josefine – Jorden har feber – 1 mil

  Spillene om Josefine har vært den mestselgende spillserien gjennom mange år for norske barn. Krea Medie AS får en million NOK fra filmfondet til å utvikle det neste spillet i serien som skal være fokusert rundt miljøvern.

  Knerten DS – 1,5 mil

  Minimedia AS ga i fjor ut et PC spill basert på den nye Knerten filmen og har nå fått støtte til å produsere en DS utgave av spillet i samarbeid med Ravn Studio(som også utviklet DS utgaven av Flåklypa)

  Happi – Den magiske paraplyen – 600K

  Happi – Den magiske paraplyen beskrives som innovativt familiespill som tar deg med til en fantastisk verden av svevende byer og skal i følge produsent Snowcastle AS (tidligere GameXplore) være det første spillet i en serie som også vil krysse over til andre medier inkludert barnebøker. Spillets utvikles i flash, men Snowcastle ser også på muligheten for å lage en versjon av spillet til iPhone og Android.

  AksjeSpillet(til facebook) – 500k

  Hyper Interaktiv AS fikk i fjor stor oppmerksomhet for markedsføringskampanjen de lagde for den norske filmen Rottenetter. Nå har de fått 500.000 av filmfondet til å lage sitt eget facebook spill som vil gi spillerne muligheten til å leke aksjemegler. Dette kan bli veldig spennende!

  Oliver & Spike: Dimensjonshopperne – 500k

  Rock Pocket AS har tidligere utviklet to iPhone spill og har nå fått støtte til sitt første facebook prosjekt: Oliver & Spike: Dimensjonshopperne, som beskrives som et episodebasert 3D-plattform-eventyrspill, hvor spillerne styrer to karakterer med evnen til å hoppe mellom dimensjoner. Veldig spennende, spesielt med tanke på at det fortsatt ikke er særlig mange 3D spill på facebook.

  Skitkasting(Garbage Wars) – 200k

  dette er et iPhone spill under utvikling av Frost Software, en gruppe tidligere Funcom ansatte som startet eget firma etter at Funcom permiterte mange ansatte i fjor høst. De har allerede rukket å gi ut sitt første spill, Pee Hero, på Appstore. Og har flere spill under utvikling i tillegg til Garbage wars.

  Flåklypa til DS blir det første spillet som mottar penger fra den nye støtteordningen for spill-lansering. Spillet er et sammarbeidsprosjekt mellom Ravn studio AS og Caprino Games AS som også sto bak det populære PC spillet basert på Flåklypa universet.

  Spillene om Josefine har vært den mestselgende spillserien gjennom mange år for norske barn. Krea Medie AS får en million NOK fra filmfondet til å utvikle det neste spillet i serien som skal være fokusert rundt miljøvern.

  Hyper Interaktiv AS fikk i fjor stor oppmerksomhet for markedsføringskampanjen de lagde for den norske filmen Rottenetter. Nå har de fått 500.000 av filmfondet til å lage sitt eget facebook spill som vil gi spillerne muligheten til å leke aksjemegler. Dette kan bli veldig spennende!

  Minimedia AS ga i fjor ut et PC spill basert på den nye Knerten filmen og har nå fått støtte til å produsere en DS utgave av spillet i samarbeid med Ravn Studio(som også utviklet DS utgaven av Flåklypa)

  Rock Pocket AS har tidligere utviklet to iPhone spill og har nå fått støtte til sitt første facebook prosjekt: Oliver & Spike: Dimensjonshopperne, som beskrives som et episodebasert 3D-plattform-eventyrspill, hvor spillerne styrer to karakterer med evnen til å hoppe mellom dimensjoner. Veldig spennende, spesielt med tanke på at det fortsatt ikke er særlig mange 3D spill på facebook.

  Happi – Den magiske paraplyen beskrives som innovativt familiespill som tar deg med til en fantastisk verden av svevende byer og skal i følge produsent Snowcastle AS (tidligere GameXplore) være det første spillet i en serie som også vil krysse over til andre medier inkludert barnebøker. Spillets utvikles i flash, men Snowcastle ser også på muligheten for å lage en versjon av spillet til iPhone og Android.

  Også kjent som Garbage wars er et iPhone spill under utvikling av Frost Software, en gruppe tidligere Funcom ansatte som startet eget firma etter at Funcom permiterte mange ansatte i fjor høst. De har allerede rukket å gi ut sitt første spill, Pee Hero, på Appstore. Og har flere spill under utvikling i tillegg til Garbage war.s

  Dare to be Digital 2010

  731
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , ,

  Våren 2010 kan spillinteresserte studenter fra Danmark, Sverige og Norge kjempe om en plass i finalen til Dare to Digital-konkurransen i Dundee, Skottland. Laget som vil bestå av fire studenter, vil få sponset 10 ukers opphold av de skotske myndighetene under Dare to be Digital-konkurransen, Storbritannias største spillkonkurranse for studenter.

  I fjor gikk laget fra NITH og Högskolan i Skövde til finalen, og fikk utvikle eget spill fra idé til publisert tittel. I 10 uker fra juni til august vil ca. 14 lag fra Skandinavia, Kina, India og Storbritannia få coaching av utviklere fra spillselskaper som Rockstar North, Sega og Sony for å nevne noen. De vil bygge nettverk med mange ypperlige spillstudenter fra Europa og Asia, og få erfaring med spillutvikling som vil gjøre inntrykk når man skal søke arbeid etter avsluttet utdanning.

  Les mer om reglene til konkuransen på på www.daretobedigital.co.uk, søknadsfristen for å sende in spill-design dokument er 28 Mars og vinnerne vil bli annonsert på en evnet på NITH den 22.april.

  Dataforeningen inviterer bak kulissene hos Funcom

  410
  Filed under Uncategorized
  Tagged as , , ,

  Dataforeningens fagruppe for spill og interaktiv underholdning inviterer til en tur bak kulissene på Funcom’s neste storsatsning ”The Secret World”.  Du vil få møte noen av nøkkelpersonene bak spillet som vil  gi deg et innblikk i spillets univers, design- og produksjonsmetoder.

  Introduksjon til kvelden og spillprosjektet
  Anne Lise Waal, Producer,”The Secret World”
  Anne Lise Waal er Producer på ”The Secret World” og er i tillegg ansvarlig for Funcoms utviklingsprosesser.
  Anne Lise gir en kort introduksjon til prosjektet og hva vi kan forvente oss av kveldes program

  Presentasjon av spillet
  Ragnar Tørnquist og Martin H Bruusgaard
  Ragnar Tørnquist er Senior Producer /Director på ”The Secret World”.
  Martin H Bruusgaard er Lead Designer på ”The Secret World”,
  Ragnar og Martin gir deg et innblikk i universet ”The Secret World”.

  Hvordan kan du spille?

  Hva kan du spille?

  Hvem kan du møte?

  Hvordan blir en ”cinematic” film til?
  Cathrine Horn, Project Manager,”The Secret World”
  Cathrine Horn er Project Manager på ”The Secret World” med ansvar for all grafikkproduksjonen i Oslo og Beijing. En ”cinematic” er en filmsekvens inne i spillet som  forteller en historie til spilleren. Cathrine forklarer hvordan en slik filmsekvens blir til fra innspilling av stemmer, motion capture av bevegelser, animasjon, teksting, til implementering inn i spillet.

  Dungeon Design 101
  Ole Herbjørnsen, Associate Producer,”The Secret World”

  Ole Herbjørnsen er Associate Producer på ”The Secret World” med ansvar for Dungeons, AI og PvP. Han har tidligere jobbet som Associate Producer på ”Age of Conan” og er også programansvarlig for Spilldesignutdanningen ved NITH. Ole vil holde en interaktiv presentasjon hvor han forklarer forklarer grunnleggende prinsipper for å lage spennende ”Dungeon” opplevelser i et MMO.

  for priser og påmelding, besøk Dataforeningens nettsider