Category Archives: nyheter

Joingame Workshop 10 og andre høstaktiviteter

Filed under nyheter
Tagged as , , ,


Joingame har annonsert tid, sted og tema for sin neste workshop. Den vil bli arrangert i Bergen den 28. oktober i forbindelse med dataspillutstilling Press Play som åpner på Vestlandske Kunstindustrimuseum i høst. Temaet for Workshoppen er “Fra idé til ferdig produkt”. Fullt program kommer på Joingame sine nettsider joingame.org der du også finner masse annen nytting informasjon om norsk spillbransje.

Joingame Workshop 10 er bare et av flere spennende arrangementer denne høsten. Under finner du en kort oversikt over events og arrangementer denne høsten. Hvis du vet om noe annet spennende som skjer så er det bare å sende en e-post til olav(@)spillutvikling.net, så legger jeg det inn i kalenderen.


Bergen: 18. september – åpning av dataspill utstillingenen ”Press Play”

PRESS PLAY er en utstilling på det Vestlandske Kunstindustrimuseum med fokus på grafikk i dataspill. Utstillingen varer fra 18.9.2010 fram til 20.2.2011


Drammen: 20. oktober – Gi meg idag mitt daglige spill

”Gi meg idag mitt daglige spill” er en konferanse arrangert av ABM utvikling i forbindelse med Nordisk spilldag og norske biblioteker sin satsing på dataspill. Konferansen vil inkludere foredrag fra blant annet Jon Cato Lorentzen, redaktør for spill.no, og Sara Brinch fra Joingame nettverket.
(Påmeldingsfrist 10. oktober. Pris: 500 kr)


Bergen: 28. oktober Joingame workshop 10

Joingame har siden oppstarten i 2007 arrangert workshops med fokus på dataspill og norsk spillbransje. Workshop 10 har temaet Fra idé til ferdig produkt.


Hamar: 11. november – Norwegian games confrence

Norwegian Games Confrence arrangeres på Hamar for andre året på rad av Høyskolen i Hedmark. Årets konferanse har to hovedfokus, det ene er Media og Spillteknologi, det andre er Spill og læring.


Hele landet: 13. november – Nordisk Spilldag

Etter suksessen fra nasjonal spilldag i fjor blir årets spilldag utvidet till å gjelde biblioteker i hele norden. Sjekk om ditt bibliotek skal delta på www.spilldag.no.

Owlboy vinner årets Norwegian Game Awards

Filed under nyheter
Tagged as


For tredje året på rad kårer Norwgian Game Awards Norges beste studentspill. Årets store vinner ble spillet Owlboy, et rettro plattform/eventyr spill som er under utvikling av det Bergens-baserte firmaet D-pad Studios. Det ble også gitt ut priser i kategoriene: ”Best innovation”, ”best execution”, Best concept” og ” Committees Choice”. Se vinnerne og de andre finalistene i listen nedenfor. Mer info om konkuranesen og spillene finner du på NGA sine nettsider Gameawards.no.

Game of the Year
vinner: Owlboy
andre nominerte: Evil Jr. og Garbalicious
Best execution
vinner: Evil Jr.
andre nominerte: Owlboy og Break a Leg

Best Innovation
vinner: Apocalypse
andre nominerte: The Fork Lift Game og Panda Climber

Best Concept
vinner: Garbalicious
andre nominerte: Zanshin og Noah’s Archive