Dansk og Svensk succses i IGF finalen

Filed under Uncategorized
Tagged as , , , , ,

I natt norsk tid ble vinnerne av fjorårets IGF konkurranse annonsert under den store prisutdelingen på årets Game Developers Confrance. The Indipendent Games Festival er den mest prestisjetunge prisutdelingen for uavhengige spillskapere verden over. Konkurransen er i kraftig veks og hadde i år over 170 søkere som før finalen i natt hadde blitt redusert til en håndfull finalister.
Norges håp i finalen, det sjarmerende 2D platformspillet Owlboy, klarte dessverre ikke å nå helt til topps i kategorien Exelence in Visual Arts. De andre nordiske landene hadde derimot riklig grunn til å feire. Danmark og Sverige vant nemmelig 2 priser hver.

Studenter fra Chalmers tekniska högskola vant prisen for beste studentspill med det flash-baserte puzzle/platform spillet Continuity, som kan spilles gratis på nettet her. Jonatan Söderström, også kjent som Cactus i spillmiljøet, stakk av med den nye ”Nuovo prisen” for spillet Tuning. I følge IGF sine nettsider skal Nuovo prisen hedre: “abstract, shortform, and unconventional game development which advances the medium and the way we think about games”. Cactus regnes av mange som en av pionerene når det gjelder slike abstrakte småspill så det er ingen overraskelse at han stakk av med prisen.

Fra Danmark vant plattformspillet Limbo som etter planen skal komme ut til Xbox live Arcade i løpet av sommeren. Max the Magic Marker vant visjonsprisen som sponsen av Direct2Drive. En seier for Max the Magic Marker er ekstra hyggelig for Danmark siden det i tillegg til å være utviklet der også er basert på den danskutviklede spillmotoren Unity.

Danmark og Sverigje fortsetter altså å gjøre det godt med sine indy spill. Her hjemme er alt vi kan gjøre å gi et klapp på skulderen til de norske bidragene(Owlboy, Umami og Break a Leg) som gjorde sitt beste og håpe på bedre hell i år. Så kan vi jo alltids trøste oss selv med våre 9 gullmedaljer fra årets Ol og viten om at danmark er den slappest vintersportsnasjonen i manns minne.

Seumas McNally Grand Prize: Monaco, by Pocketwatch Games

IGF Nuovo Award: Tuning, by Cactus

Excellence in Visual Art:  Limbo, by PlayDead

Excellence in Audio: Closure, by Closure Team

Technical Excellence: Limbo, by PlayDead

Excellence in Design: Monaco, by Pocketwatch Games

Student Showcase Award: Continuity, by Ragtime Games

IGF Mobile Best Game: Spider: The Secret Of Bryce Manor, by Tiger Style

Audience Award: Heroes Of Newerth, by S2 Games

D2D Vision Award: Max & The Magic Marker, by Press Play

360 Comments

 1. chat says:

  Great! Thanks for post

 2. fette weiber says:

  Finden Sie günstige Ferienhäuser

 3. I have never considered at all.

 4. A thoughtful insight and ideas I will use on my blog. You’ve obviously spent a lot of time on this. Well done!

 5. fight gloves says:

  I believe your weblog is nice! I found it on Yahoo. I believe I will come back on day, thank you.

 6. Really liked looking into this. Keep it up!

 7. Pharma Whey: superior taste, I brought the Choc MInt and what a delight. Never tasted anything as nice. Previously had mamooth and metRX supreme whey but this PHD pharma Whey is better tasting in every way. The product mixes well in manually or in a blender not bits. It is a bit frothy but it goes down after a minute or two. Its only my second day on this product and will let you know how good it works

 8. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 9. Thank you very much for the intriguing read! Ok downtime is over and back to my projects.


Trackbacks/Pingbacks

 1. ?Glee? cast and their beautiful voices | dominichluska
 2. Around the Web? | dominichluska

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

Spam Protection by WP-SpamFree